zaterdag 28 juli 2007

Woensdag 25 juli Bicknell – Lower Calf Creek Falls – Escalante 120,3 km

Image Hosted by ImageShack.us

Vandaag gunnen we onszelf een rustige dag en vertrekken pas om 10 uur uit de Aquarius Inn. Via Torrey gaan we naar Boulder via scenic byway 12. Onderweg lopen we een trailtje over bijna 7,5 kilometer naar het Chriss Lake en terug naar de parkeerplaats. De weg voert door het bos, maar voor zowel het bos als het Chriss Lake zelf hoef je het niet te doen. Het pad gaat wat op en neer en meermalen moeten we over ongevallen bomen heenstappen. De heenweg vraagt de nodige energie door het stijgen van de route, de terugweg gaat een stuk makkelijker omdat het voornamelijk omlaag is. Geen speciale route en we houden het er maar op dat het woensdag is, dus wij normaal gesproken bij Achilles een bostraining zouden hebben. De trainster zal trots op ons zijn ;-).
In Boulder lunchen we uitgebreid bij Burr Trail Caffee, zoals het zich laat aanzien het enige restaurant dat open is, want het is er erg druk.
Daarna vervolgen we onze tocht naar Escalante, langs een scienic route. We onderbreken de reis voor een wandeling van bijna 10 km naar de Lower Creek Falls en terug. Het pad is redelijk eenvoudig en doordat het bewolkt is, erg goed te doen. Als de zon schijnt moet deze route door het zand een stuk zwaarder zijn. Zoals altijd ligt er bij het trail-register een boekje met een routebeschrijving en zoals vaak is er een systeem van genummerde paaltjes onderweg waarin de routebeschrijving iets over verteld wordt. Zo leren we over de historie van de omgeving, het nut van sommige planten en de wonderen van het ecosysteem. We zien aan het eind van de trail een mooie waterval.

Image Hosted by ImageShack.us Lower Calf Creek Falls

We rijden door naar Escalante. We herinneren onze de weg tussen Boulder en Escalante van drie jaar terug als een adembenemende maar bij tijden “enge” route over de smalle weg langs de rand. Waarschijnlijk hadden we toen de Hell’s backborn route genomen, wat nu vinden we de weg ”wel aardig”, maar zeker niet spectaculair. Tja we zijn inmiddels erg verwende toeristen die niet meer warmlopen van iedere scenic view. In Escalante doen we snel wat boodschappen voordat de winkel om 19 uur sluit en checken in bij het motel. Dit keer niet, zoals drie jaar geleden, bij het D motel, want de muffe lucht van de kamer ruiken we nog steeds. Dit keer in het tegenovergelegen Prospector Inn Motel. Na een snelle hap bij een restaurantje twee huizen verderop zit de dag er voor ons weer op. Wat ons steeds opvalt onderweg is, dat veel restaurants speciale waterbakjes hebben voor kolibries. Het is een fraai gezicht om te zien hoe deze vogeltjes stil hangend in de lucht steeds even een beetje water opzuigen uit speciaal daarvoor geconstrueerde openingen in de waterbakjes. Foto’s die we al en paar keer hebben proberen te maken van deze spectaculaire beestjes zijn nog niet echt goed gelukt. We blijven proberen.

Geen opmerkingen: