dinsdag 24 juli 2007

Maandag 23 juli Monticello – Natural Bridges- Hanksville 261 km

Vandaag gaat de weg via Blanding over de Highway 95 naar Natural Bridges. Onderweg maken we nog een korte trail naar de Butler wash en de indian ruins. Het lijkt wat op de dwelling cliffs in Mesa Verde N.P. (CO). We spotten ook nog wat Lizzards die prachtig geel en groen van kleur zijn en ons een hele tijd bezig houden.

Image Hosted by ImageShack.us Een van de Collared lizzards

De weg naar Natural Bridges, maar ook daarna naar Hanksville, is erg rustig. De overige weggebruikers zijn over de hele dag op twee handen te tellen. Oppervlakkig gezien is het een park dat minder aanspreekt. De witte rotsen met zwarte strepen en vlekken en kleine struiken maken op het eerste zicht een rommelige indruk en houden de blik niet vast. Wanneer we de door de Colorado River uitgesleten natuurlijke bruggen via de trail bekijken wordt het anders. Beneden in de canyon is het aantrekkelijker. Toch zijn we blij dat we niet speciaal voor dit park zijn omgereden maar dat het toevallig op de route lag.

Image Hosted by ImageShack.us Owachomo bridge

De weg naar Hanksville is lang en uitgestrekt, de “cheese box butte” lijkt het enige verrassende te zijn. Net op het moment dat het écht saai begint te worden naderen we de brug over de Colorado
River, en vanaf dat moment zijn er ook weer de prachtige vergezichten. Hanksville blijkt een dorp van niets te zijn. Toch besluiten we hier te blijven om morgen de omgeving te verkennen. Om 16 uur zitten we voor ons cabin van het Whispering Sands Motel en ’s avonds eten we fish and shrimps bij Blondies aan de overkant. Op het terras hebben ze middels ijzeren buisjes waar je door kunt kijken scenic views aangegeven, wat wel grappig is.
’S Avonds is er veel rondblazend zand (we snappen nu de hotelnaam) zodat, als we niet gezandstraald willen worden, we binnen moeten gaan zitten. Ook binnen vermaken we ons prima want er is een concert op tv met Brad Paisley en Rascal Flatts.

Geen opmerkingen: