maandag 6 augustus 2007

Zondag 5 augustus Flagstaff- Sedona- Phoenix 207,52 km

Image Hosted by ImageShack.us

Als we vandaag uitchecken vraagt onze tijdelijke buurvrouw wat wij voor onze kamer hebben betaald. Zij zijn ’s nachts aangekomen en blijken $ 145,- voor hun kamer te hebben betaald. Inmiddels hebben ze ontdekt dat logés stukken minder hebben betaald en ze voelen zich opgelicht. Wij kunnen ons er iets bij voorstellen, want wij betaalden $ 72,- en dat vonden wij al aan de prijzige kant voor een motel zonder ijsmachine, en met een gesloten pool, maar wij dachten dat het door het weekend kwam. Nu blijkt dus dat hoteleigenaren er soms en potje van maken als gasten midden in de nacht onderdak zoeken. Wij maken er een rustig dagje van, ook al omdat Esmée gisteren en vandaag een beetje ziek is; voedselvergiftiging, een virusje of een griepje, we weten het niet, maar we doen het wel wat rustiger aan. Bovendien zijn we op weg naar Phoenix waar we ons gaan voorbreiden op de terugreis. Onderweg is een van de vele indianensouvenirs verkooppunten, waar we toch even stoppen en waar Esmée een mooi zilveren hangertje vindt met de beeltenis van een hagedis, met aan de ene kant een rode inleg van koraal en aan de andere kant een een blauwe inleg van turkoois. We stoppen onderweg ook in Sedona, een echt toeristendorp, met het ene winkeltje naast het andere en allemaal met dezelfde toeristenspullen. Na een uurtje rondwandelen hebben wij het wel gezien en rijden door naar Phoenix, omdat Esmée zich echt niet lekker voelt kiezen we voor de snelweg en laten de Apache Trail voor wat het is.

Image Hosted by ImageShack.us

In Phoenix leggen we onze laatste overnachtingen vast en slepen al onze spullen uit de auto morgen alles te reorganiseren tot hanteerbare bagage die mee kan in het vliegtuig. Dat wordt vast nog een hele klus, maar daar hebben we dan ook een heel dag voor.
Inmiddels beginnen we ook behoefte te krijgen om weer thuis te zijn; iedere nacht een ander bedje doet je verlangen naar je eigen bedje.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Jos en Esmée,

Jammer dat jullie vakantie voorbij is. Ik heb bijzonder genoten van het liveverslag en bedankt jullie daarvoor.

Een goede thuisreis gewenst en tot ziens op het forum.

Succes met de jetlag.

Gr. Marjan

Anoniem zei

Een goede terugvlucht morgen!
Wij zitten nu op het vliegveld van Phoenix. De vlucht naar Washington heeft al een uur vertraging, we hopen maar dat we de aansluiting daar niet missen.

Gr.
Karin & Marlous