zondag 5 augustus 2007

Donderdag 2 augustus Las Vegas 70.4 km

We beginnen vandaag bij Treasure Island, even foto’s bij daglicht maken en daarna naar Mirage, waar volgens de toeristengids de tijgers van Siegfried & Roy 2x per dag gratis te bezichtigen zijn, evenals een tank vol met haaien. De tijgers zijn onderdeel geworden van een mini Zoo met een entree van $ 14,- per persoon. Dat vinden we toch echt iets te veel van het goede om een paar tijgers te kunnen zien – als echte Hollanders redeneren we dat je voor dat bedrag een hele dag in Artis of Blijdorp kunt doorbrengen – dus voor alleen een paar tijgertjes is het ons wat te machtig. Het vinden van de haaien valt niet mee. Ze blijken tijdelijk verhuisd te zijn omdat hun tank achter de foyer gerenoveerd moet worden. We nemen vervolgens het treintje van Mirage naar Treasure Island en zijn dus terug bij ons beginpunt. We lunchen even bij Circus Circus en als we weer buiten komen blijkt dat het tijdens de lunch even geregend heeft; wij hebben er niets van gemerkt. We gaan op bezoek bij Wynns, waar tegenwoordig iedereen met teveel geld het hier komt uitgeven.

Image Hosted by ImageShack.us

Indrukwekkende entree met veel bloemen en bloemstukken die als grote planeten boven je hoofd hangen. Een mooie binnentuin met een indrukwekkend waterpartij, maar we mogen niet op het terras omdat dit eerst droog gemaakt moet worden; stel je voor dat iemand uitglijdt en vervolgens een proces aanspant wegens nalatigheid!
Dus gaan we door naar het Venetian, waar ze een kanaal binnen hebben gemaakt tussen winkeltjes die je aan Venetië moeten doen denken. In het kanaal varen natuurlijk gondels en als je zin hebt wordt je even rondgevaren door een zingende gondelier.

Image Hosted by ImageShack.us

We verhuizen even naar de andere kant van de Strip en zijn benieuwd naar het surfstrand bij Mandela Bay. Groot hotel met heel veel mensen, vooral omdat er net een congres is voor managers. Honderden managers lopen rond met een grote identificatieplaat rond hun nek, waarop bovendien in verschillende kleuren buttons staat aangegeven hoeveel ze dit jaar al voor het bedrijf hebben omgezet, sommigen hebben al miljoenen omgezet! Zo blijkt het congres niet alleen informatieve waarde te hebben over een onderwerp, je kunt aan je buurman of buurvrouw zien hoe goed ze het hebben gedaan voor het bedrijf.
’s Avonds maken we nog een rondje door de outlet mall waar we nog wat parfum en blousjes vinden.
We hebben geen zin meer om nog een keer de wandeling naar Treasure Island te maken. De piratenshow laten we dus aan ons voorbij gaan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik moest weer even bijlezen, maar zo te zien vermaken jullie je uitstekend. Ik hoop dat het inmiddels al wat beter met je moeder gaat, want dat is typisch zo'n situatie waardoor je je realiseert dat de afstand toch wel erg groot is.

Leuk weer om die verslagen te lezen en mijn complimenten dat jullie het ook zo uitgebreid doen. Dan krijg je echt het gevoel er een klein beetje bij te zijn ;)