zondag 5 augustus 2007

Woensdag 1 augustus Las Vegas

Image Hosted by ImageShack.us

In Las Vegas hoor je wakker te worden met een stralende zon die de hele stad en alle toeristen de hele dag zal roosteren, maar de dag begint met regen. En niet zo maar een buitje, dit is een flinke bui die behoorlijk lang aanhoudt. We willen toch iets van Las Vegas zien, dus besluiten we als echte
Amerikanen de auto te nemen en die in de parkeergarage van een hotel 800 meter verderop te zetten. Daarna is het gewoon een kwestie van het ene naar het andere hotel te lopen. We bezoeken verschillende hotels en ondertussen stop het met regenen en droogt Las Vegas snel weer op. We bezoeken vandaag het Bellagio, Ceasars Palace en Flamingo. Bij Flamingo willen we natuurlijk de tuin zien met de flamingo’s en de andere exotische dieren, maar door de regen komt daar niet veel van terecht, alleen wat flamingo’s staan wat mistroostig op een eilandje in de vijver.
Bij Bellagio zijn het vooral de glazen bloemsculpturen en de vele vazen met verse bloemen die je overal ziet die veel indruk wekken, in het Ceasar zijn het de kopieën van klassieke beelden van o.a. Michelangelo, Modigliani en Donatello. In beide hotels zijn de winkels ook indrukwekkend. Bij de meeste moet je een dikke portemonnee hebben om er te kunnen kopen, maar het is een fraai zicht om alle winkels te zien. Vooral die bij het Ceasar zijn prachtig omdat ze gebouwd zijn alsof je
in een Romeinse winkelstraat wandelt die langzaam overgaat van dag naar nacht (het plafond verandert van lichtblauw met wolkjes naar donkerblauw met sterren). We lunchen vandaag bij Ceasar omdat we van Gonny en Gerard begrepen hebben dat dit een aanrader is en we zijn het van harte met hen eens. We wandelen ook nog even door New York, waar een deel van de inrichting een nabootsing is van jaren 50 bezienswaardigheden, steken de straat over naar Excallibur, waar alles in het teken staat van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. We wandelen langs tropicana waar we later het museum willen bezoeken, door de MGM (even de leeuwen op de foto zetten) en terug naar het hotel.
Maar Vegas bekijk je natuurlijk het best bij avond en ’s avonds gaan wij op fototocht. Eerst naar Treasure Island, waar een piratenshow zal worden opgevoerd, maar als alle mensen zijn samengedromd voor het schouwspel, krijgen we de mededeling dat de show helaas wordt afgeblazen vanwege de wind. Wij zijn ons niet van enige wind bewust, maar het festijn gaat mooi niet door. Dan maar naar de vulkaanuitbarsting bij de Mirage, maar daar moeten we veel te lang wachten en dus wandelen we door.

Image Hosted by ImageShack.us

De fonteinen bij het Bellagio zorgen ieder kwartier voor een show op muziek en ook deze keer ziet het er weer gelikt uit. Op weg naar huis wandelen we door Bally’s. Een dagje slenteren maakt moe, dus nog even gokken bij de buren en dan naar bed.

Geen opmerkingen: